Ετικέτες

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

TRANSULP - HONDA -ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΩ...ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΙΜΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ

ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ (1372 m.)


ΛΕΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΩΝΑΣ 2008






ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ 2008

Ο ΜΠΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ TRANSULP TOY.......ΜΕΓΙΑ....









5 σχόλια:

  1. ΜΟΤΟ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ moto adventures

    Η έγκαιρη αφαίρεση κράνους από κάποιον αναβάτη που έχει εμπλακεί σε ατύχημα μπορεί να του σώσει την ζωή.
    Απλώς πρέπει να γίνει γρήγορα και με τον σωστό τρόπο.

    Παλιότερα πίστευαν ότι η αφαίρεση του κράνους μοτοσικλετιστή που έχει εμπλακεί σε ατύχημα έπρεπε να γίνεται αποκλειστικά από έμπειρους γιατρούς και νοσηλευτές πρώτων βοηθειών και όχι από τους παρευρισκόμενους στον τόπο του ατυχήματος.
    Ο κύριος λόγος γι’ αυτό είναι το ρίσκο να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης στην περιοχή του αυχένα από την επιπόλαιη προσπάθεια κάποιου να αφαιρέσει το κράνος ενός αναβατή που έχει χάσει τις αισθήσεις του.

    Πρόσφατες έρευνες όμως των επιστημόνων που ασχολούνται με τις συνθήκες και τις επιπτώσεις διαφόρων ατυχημάτων δείχνουν ότι το σωστό είναι να αφαιρείται άμεσα το κράνος από κάποιον που έχει εμπλακεί σε ατυχημάτων.
    Φυσικά αυτό πρέπει να γίνει από τους άμεσα παρευρισκόμενους στον τόπο του ατυχήματος, αφού ο χρόνος που θα περάσει μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, μπορεί να αποβεί εις βάρος του παθόντα.

    Οι πιθανότητες πνιγμού από αίμα λόγω εσωτερικής αιμορραγίας ή ακόμη από κατάποση σπασμένων τμημάτων του προσώπου είναι πολύ μεγαλύτερες, ενώ δεν μπορεί να του δοθεί το "φιλί της ζωής" σε περίπτωση που έχει σταματήσει η αναπνοή.

    Όλα αυτά ισχύουν και στην περίπτωση διαιρούμενου κράνους, στο οποίο το εμπρός τμήμα του ανασηκώνεται ή κράνους τύπου Jet.
    Δυστυχώς, η πλειονότητα των Ελλήνων οδηγών βρίσκονται εντελώς απροετοίμαστοι και χωρίς καμιά εξοικείωση στην θέα ενός μοτοσικλετιστή στην άσφαλτο και αρκούνται μόνο στο να καλέσουν την Τροχαία η τις Πρώτες Βοήθειες.
    Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι σχεδόν υποχρεωτική η στοιχειώδης εκπαίδευση όλων των οδηγών στην παροχή πρώτων βοηθειών, με τρίωρα μαθήματα που γίνονται δωρεάν από τον Ερυθρό Σταυρό ή από αντίστοιχα ιδρύματα, κάτι που δεν ισχύει στην χώρα μας.

    Τμήμα της εκπαίδευσης, είναι και η αφαίρεση του κράνους, δείχνοντας με τις φωτογραφίες πως πρέπει να χειριστούμε σωστά μια τέτοια περίπτωσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΗΣ-ΤΣΟΠΕΡΑΚΙΑΣ είπε...

    ....................ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .................... Αγαπάς τις μηχανές??Είσαι Μηχανόβιος??Θέλεις καλή παρέα??Εχεις όρεξη για ομαδικές βόλτες η ταξίδια, χαμηλών σχετικά ταχυτήτων?? Τότε ΦΌΡΑ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !!!!!!! Ελα στην παρέα του Μοτο-Διαδρομές και δεν θα χάσεις. Ελα να γνωρίσουμε μαζί την Ελλάδα,η οποία είναι μια υπέροχη και ανεξερεύνητη χώρα,που ελπίζουμε όλοι μια παρέα, με οδηγό το κέφι και την συντροφικότητα,να γνωρίσουμε μαζί,ενα μέρος απο την ασύγκριτη ομορφιά της!! Κοίταξε τις διαδρομές μας και πρότεινε τα δικά σου δρομολόγια.Η πανέμορφη πατρίδα μας θα ανταμείψει κάθε χιλιόμετρο του ταξιδιού μας,κάθε μέτρο που θα κάνουμε με τις μηχανές μας στην άσφαλτο η και πέρα απο αυτήν καμιά φορά!! Εξάλλου το ίδιο το ταξίδι είναι ο σκοπός!!!!! Που σκοπεύουμε να πάμε??Ας αρχίσουμε απο τα κοντινά και ας πούμε ΠΡΕΣΠΑ !!! Η αίσθηση της γαλήνης που νιώθει κανείς φτάνοντας στήν Πρέσπα είναι απόλυτη και καθηλωτίκη!! Καμιά περιγραφή όσο ατμοσφαιρική η λεπτομερή και αν είναι, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις εικόνες της Πρέσπας!! Το βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδος,είναι ένας τόπος εντελώς ξεχωριστός,που οφείλει να τον επισκεφτεί τουλάχιστον μια φορά ο καθένας που θέλει να λέγετε ΕΛΛΗΝΑΣ !!!!!! Μετά έχουμε την πανέμορφη ΚΑΣΤΟΡΙΑ που είναι σαν να βρίσκετε στην αγκαλιά της λίμνη της.Μια πόλη εξαιρετικά γοητευτική.Η λίμνη της,δημιουργεί μια υπέροχη γαλήνια ατμόσφαιρα.Στα ήρεμα νερά της που αντικαθρεφτίζονται τα παλιά της αρχοντικά και κάνοντας βόλτα στον παραλίμνιο δρόμο,αποτελεί αξέχαστη εμπειρία,όσες φορές και αν επαναληφθεί!! Εχουμε και τα ΓΡΕΒΕΝΑ που βρίσκουντε στήν ζεστή αγκαλιά της Πίνδου!!Ανάμεσα στην Μακεδονία και την Ηπειρο στέκονται περήφανα μα και ξεχασμένα!! Ο νομός των υπέροχων ταπεινών ανθρώπων.Ο νομός με τα δεκάδες πετρόχτιστα παραδοσιακά γεφύρια,ο νομός με τα περίφημα ορεινά Βλαχοχώρια!! Με τον Βενέτικο ποταμό,που μετά από την απλωσιά στην κοιλάδα, μαζεύεται, κουλουριάζεται και στριφογυρίζοντας τα νερά του, στριμώχνεται ανάμεσα στα πανύψηλα βράχια!! Και αφήνοντας τα ορεινά, ας πάμε πιο χαμηλά, ας πάμε σ'αυτό το Θεόρατο θαύμα που λέγεται ΜΕΤΕΩΡΑ!! Μια βόλτα σύριζα στούς βράχους και η απίθανη θέα απο ψηλά, αισθάνεσαι ικανοποιημένος και γεμίζεις με πανέμορφες εικόνες το μυαλό σου!! Θαρρείς πως είναι φυτεμένοι οι βράχοι στην γη και αιωρούνται αδιάφορα στον χώρο. Μετέωρα-μαγευτικά-αινιγματικά-απίθανα!! Απίστευτες ομορφιές λυπών που μας περιμένουν να μας γεμίσουν με την παραμυθένια μαγεία τους και την υπέροχη λάμψη τους!! Σχεδίασε λοιπόν και εσυ και πρότεινε τις δικέ σου διαδρομές και έλα παρέα, να ζήσουμε και να κάνουμε πραγματικότητα τα ονειρά μας. ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την Κυριακη 29-3-09.θα εχουμε καλη παρεα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

moto - dimitris-koz,----ΤΗΛΕΦΩΝΟ-6971542683-ΔΗΜΗΤΡΗΣ-

http://moto-gim.blogspot.com
--ΤΗΛ.6971542683-ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ετσι απλα.......Φίλοι και φίλες μοτοσυκλετιστές, σας καλωσορίζουμε στην προσωπική μας ιστοσελίδα... Η σελίδα αυτή φτιάχτηκε με πολύ μεράκι προκειμένου να μοιραστούμε μαζί σας το φωτογραφικό υλικό και εμπειρίες μας απο τα ταξίδια μας Σας ευχαριστούμε...

dimitris

Αναγνώστες και φιλαράκια.........

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
kozani, greece, Greece
ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ..... ΔΗΜΗΤΡΗΣ